Úti beszámoló: U12 Viking csapat Csehországban töltötte az ünnepet

 

Az ünnepi hétvégén U12-es korosztályunk Szlovénia és Csehország felé vette az irányt. Következzen az összefoglaló beszámoló a csehországi tornáról:

Április 2-4. között került megrendezésre az U12 korosztály számára az Easter Cup nevű rangos, nagy múltra visszatekintő, nemzetközi torna Csehországban, Most városában. A tornán cseh, német, magyar és fehérorosz csapatok vettek részt. Viking csapatunk április 1-jén indult útnak, hiszen több mint 620 km-t kellett megtenniük. Így első nap mérkőzést még nem játszottak, kényelmesen elfoglalták a szállásukat és igyekeztek kipihenni a hosszú út fáradalmait.

Április 2-án, hétfőn, 09:20-tól léptek jégre a Czech Starts Team ellen, majd 19:00-tól a Salute Germany csapata ellen bizonyíthattak. Játékosaink remekült helyt álltak, tempós, izgalmas mérkőzéseket játszottak.

Április 3-án 12:00-kor a Bavarian Lions együttesével csaptak össze. A csoportmérkőzéseket a helyosztók követték, 14:00-kor a fehérorosz együttessel mérkőztek meg a Vikingek. A délután hátralevő részében szabad foglalkozást biztosítottak edzőink a játékosok számára.

Április 4-én reggel 08:00-kor játszották az utolsó mérkőzésünket a tornán, Drezda együttese ellen léptek jégre.

Az edzők koncepciója az volt már az utazás előtt is, hogy a fiatal, kevésbé tapasztalt játékosoknak is minél több lehetőséget biztosítsanak a tornán, hogy fejlődhessenek, tapasztalatot gyűjtsenek. A mérkőzések közben és után igyekeztek a gyerekeknek tartalmas szabadidős programokat szervezni. Ellátogattak Hněvín várához, Húsvét hétfőn csoki tojás keresésben ügyeskedhettek, illetve a torna szervezői egy akadályversenyt rendeztek, ahol minden csapatból 5 gyerek versenyzett.

 

Ancsin László, a Vikingek edzője mesélte el a három nap tapasztalatait:

Már az utazás előtt tudtuk, hogy egy erős ellenfeleket felsorakoztató tornára utazunk. Nem csalódtunk, valóban nagyon színvonalas volt az esemény. Erős select csapatok ellen bizonyíthattunk, ami azt gondolom, hogy sikerült, hiszen a srácok mindent beleadtak minden egyes mérkőzésen. Számunkra a fő cél a fejlődés, tanulás és tapasztalat szerzés volt. Lehetőséget biztosítottunk a fiatalabb korosztály számára is, hogy bizonyítson. Remek lehetőség volt ez a torna minderre. Ez a pár nap remek hangulatban telt, szép élményekkel gazdagodva térhettünk haza.”

 

Navigáció