Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest összefoglaló

Tegnap a felnőtt férfi csapatunk Bécsben játszott a Vienna Capitals II ellen. Kiegyenlített volt a két csapat szereplése, az első negyed végén 1-1 volt az állás. A mi gólunkat Szappanos Dávid lőtte.  A másik két harmadba nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos több gól nem született nálunk. A hazaiak vissza vágtak a legutóbbi 2-6-os vereségért.  A találkozó végeredménye 5-1 lett a Vienna Capitals II- javára.

Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-FTC Női OB I összefoglaló

Tegnap lejátszotta női csapatunk a második OB I-es mérkőzését is. Az FTC csapatát fogadták a Tüskecsarnokban. Nagy volt az izgalom, de végül 13 – 0 lett a végeredmény a javunkra. Az első harmadban 3 gólt lőttek a lányok, a második és a harmadik harmadban pedig 5-öt 5-öt. Sok fiatal játékos kapott lehetőséget ezen a meccsen, hogy megmutathassák mit tudnak.

A következő mérkőzés januárban lesz a MAC csapata ellen.

Vienna Capitals II – Hokiklub Budapest beharangozó

Ismét a bécsi együttessel mérkőzik meg a férfi felnőtt csapatunk. Keményen készülnek, hiszen az év utolsó két hete sok mérkőzést tartogat számukra és remélhetőleg ezt a sort egy győztes meccsel kezdhetik. Legutóbbi Bécsben tartott meccsükön a fiúk 2-6-ra megverték a Vienna Capitals, reméljük hasonlóan szép eredményt fognak tudni elérni most szerdán is.

Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest

Helyszín: Bécs

Dátum: 2018.12.19., szerda

Kezdés: 17:50

Hajrá Hokiklub Budapest!

Bronzérmes az U12B Erdélyben

Ahogy korábban beszámoltunk, az U12-es csapataink a hétvégén útra keltek, és meg sem álltak egészen Erdélyig, ahol mindkét csapat egy nemzetközi torna részese lehetett.

Az U12A egy Csíkkarcfalvai tornán indult el, az U12B pedig Gyergyószentmiklósra vette az irányt.

Mindkét csapat nagyon ügyesen szerepelt, nagyon büszkék lehetünk rájuk.

Az U12B csapat felállhatott a dobogó harmadik fokára. Mindegyik mérkőzésen nagyon küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye.

Az U12A csapatból Szalai Szonját választották a torna legjobb játékosának, a csapat pedig az 5. helyen végzett.

Reméljük, hogy sok-sok élménnyel gazdagodtak és jól érezték magukat az utazáson. Mi nagyon gratulálunk minden játékosunknak, további sok sikert a szezonra!

Szép volt Srácok! Hajrá KMH!

Zsinórban 4 mérkőzést játszott Szűcs Pisti a MAC-nál

Úgy néz ki, a mi Szűcs Pistink hamarosan a MAC Tipsport Liga csapatának oszlopos tagja lesz.

A tegnapi napon a Zvolen csapatával játszott a MAC csapata, ahova már negyedjére kapott meghívást Szűcs István. Más játékosok is kerültek már be egy-egy mérkőzés erejéig a csapatba és húzhatták magukra a MACis mezt, ám az, hogy ez valakinek egymás után ilyen sok alkalommal sikerüljön nagyon nagy szó, és innen is gratulálunk. 

Legutóbb így nyilatkozott az ottani játékról és a csapatról:

Szerencsére nem találtam sokkal másabbnak a két légkört. A játék természetesen sokkal gyorsabb és taktikusabb, de ezekbe belecsöppenve lehet sokat fejlődni. Nekem furcsa volt, hogy alig hallani magyar szót az öltözőben, de alapvetően kedvesek és nyitottak a csapatban.

Emellett a Hokiklub Budapest csapatában is szépen helyt áll, éppen annyira, hogy a csapat leggólerősebb játékosa lett az alapszakasz mérkőzései alapján, ami akár egy aranysisakot is érhet majd neki.

Gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk, had legyünk Rád büszkék!

A középszakasz első hazai meccse következik!

A holnapi napon a srácok hazai pályán is megkezdik a Középszakaszt az ERSTE Ligában. Az utóbbi időben mind hazai pályán, mind idegenben nagyon sokat találkozott a Schiller-Vasas HC csapatával, legtöbbször sikerrel véve az akadályt, így reméljük ezzel a holnapi napon sem lesz probléma. A középszakaszban a múlt héten egyszer már sikerült legyőzni Őket, gyertek, szurkoljatok Nekik élőben, hogy ez a holnapi napon se legyen másként.

Dátum: 2020.01.28.

Korongbedobás: 18:00

Helyszín: Tüskecsarnok

Ellenfél: Schiller-Vasas HC

Mindenkit várnak a srácok szeretettel, hogy jó hangulatban, közösen kezdjük meg a középszakaszt!

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

Fehérvári Titánok-Hokiklub Budapest 4:2 – összefoglaló

Tegnap a srácok a középszakasz második mérkőzésén a Fehérvári Titánok csapatához látogattak.

Az első harmad elején sikerült megszereznünk a vezetést. A 8. percben Mathew Berry-Lamontagna (assist: Lőczi Árpád, Fejes Nándor) szerezte meg a mérkőés első gólját. A hazaiak a 11. percben Paul Zion találatával egyenlítettek ki. A 16. percben Buzás Arnold szerezte meg a korongot és lőtte a hálóba.

A második harmadban mindkét csapat nagyot küzdött, a 32. percben Lőczi Árpád (assist: Szigeti Ákos) szerezte meg az egyenlítő gólt. 

A harmadik játékrészben, a hazaiak játékosa Colin Campbell duplázott, a 44. és az 59. percben szerzett találatával alakult ki a mérkőzés végeredménye.

Senki ne csüggedjen, a követlező mérkőzés itthon kerül megrendezésre a Schiller-Vasas HC csapatát fogadják a srácok, reméljük hasonlóan fog végződni, mint az idegenbeli mérkőzés, és itthon örülhetünk majd a sikereiknek.

Hajrá Hokiklub Budapest!

Az U12 nagy útra indult – erdélyi tornahétvége

Az U12-es korosztályunk a mai napon útnak indult, és meg sem állnak egészen Erdélyig. Két csapattal, két különböző erdélyi városba indultak el, ahol egy-egy tornahétvégén vesznek részt vegyes csapatokkal.

Az U12A csapat Csíkkarcfalvára vette az irányt.

Itt egy 8 csapatos tornán vesznek majd részt szombatig, ahol az FTC, a Corona Brasov és a Székely Jégkorong Akadémia csapataival mérkőznek majd meg.

Az U12B csapat pedig Gyergyószentmiklós szépséges városkájában lép jégre, csak úgy mint a nagyok szoktak.

Ők egy 4 csapatos tornán vesznek részt ahol a Székely Jégkorong Akadémia és a fővárosi Triumf Bucuresti csapatai ellen játszanak majd.

Reméljük jól fogják magukat érezni, és sok élménnyel fog gazdagodni mindkét különítményünk. Sok sikert és jó hokizást kívánunk Nekik innen is, lassan ugyanis megérkeznek a helyszínre.

Két hét múlva pedig az U14-es csapatunk kel hasonlóan nagy útra, ők Csíkszeredába fognak majd utazni Február 6-án.

Hajrá Lányok, Fiúk! Hajrá KMH!

 

Tegnap a Vasas, holnap a Fehérvár az ellenfél – megkezdődött a középszakasz

A tegnapi napon megkezdődött az ERSTE Liga középszakasza, ahol elsőként a Schiller-Vasas HC csapatával játszottak a srácok idegenben. Nagyon szép mérkőzést zártak, ahol sikerült visszavágni az alapszakasz utolsó vereségéért és 3:7-re legyőzni Őket.

A srácok már az első harmadban nem kímélték az ellenfelet. Az 5. percben még a hazaiak játékosa, Turbucz Martin szerezte me gaz első gólt, és ezzel a vezetést. Ezt azonban nem nézték tétlenül sokáig a mi fiaink. A 7. percben Lőczi Árpád (assist: Szűcs István, Otto Linke) egyenlített ki. Ezután a vezetés sem váratta magát sokáig, a 10. percben Eetu Koski (assist: Horváth Bálint, Lőczi Árpád) lőtt gólt a Vasasnak. A 12. percben pedig Mathew Berry-Lamontagna (assist: Szappanos Dávid) biztosította be a csapatot a szünet előtt.

A második harmadban ismét a Vasas szerzte meg az első gólt, Czakó Barna a 28. percben szerezte meg második találatukat. A 29. percben viszont már Kristoffer Pihlqvist (assist: Michal Satek, Szűcs István) találatát láthatta a közönség. A 30. percben Béres Boldizsár szerezte meg a hazaiak utolsó találatát a mérkőzésen. Mi azonban nem álltunk le, a 40. percben Horváth Bálint (assist: Németh Árpád) szerezte meg a szezonja első ERSTE Liga gólját, amihez külön gratulálunk!

Az utolsó harmadban a 43. percben Michal Satek, az 55. percben pedig Kristoffer Pihlqvist (assist: Michal Satek, Otto Linke) találatával alakult ki a 3:7-es végeredmény.

A középszakasz folytatódik a holnapi napon, ahol a Fehérvári Titánok csapatánál vendégeskednek a srácok, reméljük hasonló sikerekkel. Nem érdemes kihagyni, aki teheti, látogasson ki és szurkoljon a srácoknak személyesen!

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

Holnap irány a MAC az OB1-ben

A holnapi napon a lányok a MAC csapatával találkoznak ismét, amikor is a városi riválisnál vendégeskednek.

Ez a utolsó előtti OB1 mérkőzés a szezonban, így már minden gól nagyon sokat számít, reméljük a lányoknak sikerül majd győzniük, biztos mindent meg is fognak ezért tenni!

Dátum: 2020.01.22.

Korongbedobás:19:40

Helyszín: Kisstadion

Ellenfél: MAC Budapest Marilyn

Aki teheti látogasson ki a Kisstadionba és szurkoljon a lányoknak a helyszínen!

Hajrá Lányok! Hajrá Hokiklub Budapest!

Középszakasz esélylatolgatás, alapszakasz kiértékelés a vezetőedző és egy játékos szemével

A holnapi napon kezdetét veszi az ERSTE Liga középszakasza. Holnap a srácok a Vasas otthonába látogatnak, és gyorsan visszaadhatják az alapszak utolsó meccsén kapott gólokat. 

Kíváncsiak voltunk, hogy értékelik az alapszakaszt, illetve a középszakaszt milyen reményekkel várják a srácok, így megkérdeztük a vezetőedzőt, illetve Szűcs Pistit az előzőekről, illetve a továbbiakról.

Jens Brändström, vezetőedző

Hogy értékeled az alapszakaszt, hamár így túl vagyunk rajta?

Mindenki javult lépésről lépésre, haladnak az edzésen és fejlődnek minden alkalommal. Látszott, hogy szeretnének tanulni és fejlődni, ez látszott is a meccsek eredményén. Így haladtunk velük előre és keményen dolgoztunk a srácokkal azon, hogy jobbak és jobbak legyenek.

Mit vársz a középszakasztól, maguktól a játékosoktól? Sikerülni fog a rájátszás?

Meccsről meccsre szeretnék haladni, nem túlságosan előre tekintve. Minden meccsnek úgy kell nekimennünk, hogy ez egy fontos mérkőzés, ami elvezethet a rájátszásba. Biztosnak kell lennem abban, hogy mindenki készen áll az adott meccsre és mindenki szeretné is megnyerni az adott meccset. Szerencsére ezzel általában nem volt probléma, így remélem ez a továbbiakban sem fog gondot okozni a csapatban.

Mert, hogy azt gondolom, ez kell leginkább hozzá. Hogy mindenki be akarjon jutni a rájátszásba, mindenki akarjon ezért küzdeni, ezért dolgozzanak. Ha megtesznek Ők érte mindent, akkor azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan a rájátszásba kerülni.

A legnagyobb feladatunk, hogy következetesek legyünk a játékban, kövessük a játék tervet és nyerni akarjunk. Ennyi kell ahhoz, hogy bejuthassunk, erre pedig mind képesek a srácok, ha akarják.

Nagyon rövid a középszakasz időtartama, ezért nagyon nehéz lesz, de ennyi pontot tudtunk hozni az alapszakasz végén akkor ez sem lehetetlen.

Szűcs István, játékos:

Hogyan értékeled az alapszakaszt, így visszatekintve?

Az eleje kicsit nehezen indult, de aztán rátaláltunk az útra és azon szépen tudtunk haladni. Az edzések is kicsit mások lettek illetve a napirendünk is változott, ami szerintem sokat dobott a csapaton. Több lett az önálló munka a száraz edzésben, ami furcsa, de épp azt érte el, hogy több kedvünk lett csinálni.

Mit vársz a középszakasztól, mit gondolsz, van esélyetek a rájátszásra?

Mindkét edző különböző oldalról fogta meg a középszakasz kezdést. Jens leginkább annak a híve, hogy minden meccsre úgy kell odamenni, hogy nyerni fogunk és nyernünk kell, Niko egy kicsit ennél óvatosabb.

Annyi a lényeg, hogy ha jól tudjuk kezdeni a középszakaszt, akkor mindenki jókedvűen és lendületesen veti bele magát.

Azt gondolom reális az, hogy bekerüljünk a rájátszásba, ha eleget dolgozunk érte.

Milyen lett a csapat az alapszakasz ideje alatt?

A csapat egyre jobb lett a szezon ideje alatt. Nagyon szeretem, hogy ilyen sok a fiatal játékos, így mindenkivel megtalálni a közös hangot és jókat szórakozunk. A hangulat is nagyon jó, azokat a játékosokat is kicsit megfiatalítja, akik már vén rókák. Nem akarom nevesíteni, de mindenki nyugodjon meg, fiatalon tartjuk a Tivát, Szapit és a Mosit. (Petres Tivadar, Szappanos Dávid, Michal Satek – a szerk.)

Kétszer is behívtak a MAC Extra Liga csapatába játszani. Milyen ott játszani, mennyivel másabb, milyen élmény volt?

Szerencsére nem találtam sokkal másabbnak a két légkört. A játék természetesen sokkal gyorsabb és taktikusabb, de ezekbe belecsöppenve lehet sokat fejlődni. Nekem furcsa volt, hogy alig hallani magyar szót az öltözőben, ez kicsit nekem rányomja a bélyegét a légkörre, de alapvetően kedvesek és nyitottak a csapatban.

Sok sikert kívánunk a középszakaszhoz, csak így tovább!

Holnap pedig 18:10-kor korongbedobás a középszakasz első meccsén a Schiller-Vasas HC otthonában, menjetek és szurkoljatok Nekik!

Hajrá Srácok! Hajrá Hokiklub Budapest!

DEBL, EWHL hétvégi összefoglaló

A lányok a hétvégén nagyon odatették magukat, ennek köszönhetően mindkét csapat sikeresen zárhatta ezeket a fordulókat is.

A DEBL csapat a MAC otthonába látogatott, ahol 0-1-re sikerült győzedelmeskedniük. Jegyzőkönyv

A győztes gólt Horváth Dominika szerezte a 24. percben. Neki Faggyas Lilla adta a gólpasszt. Eztuán a lányok nagyon szépen őrizték a vezetést, és nem is hagyták meg az ellenfélnek az egyenlítés lehetőségét sem. 

Ezzel a lányok az alapszakaszt a tabella második helyén zárták, őket csak a korábban EWHL-ben játszó Neuberg csapata tudta megelőzni. Ezzel kiderült az is, hogy a csapat a MAC ellen fogja vívni az elődöntőket.

Az EWHL csapat az Olimpija Ljubljana csapatát fogadta, ahol ők sem kímélték az ellenfelet, 17-0-ára nyertek a lányok. Jegyzőkönyv

A góllövők:

2. perc, 6. perc: Averi Nooren

10. perc: Jókai-Szilágyi Kinga

13. perc: Huszák Alexandra

23. perc: Averi Nooren

23. perc: Huszák Alexandra

24. perc: Kaitlyn Lowy

29. perc: Jókai-Szilágyi Kinga

33. perc: Averi Nooren

34., 35., 37. perc: Huszák Alexandra

38. perc: Kaitlyn Lowy

41. perc: Huszák Alexandra

45. perc: Averi Nooren

47. perc: Szick Dorka

Szép volt lányok! Hajrá KMH!

Vasas-HKBP 3:1 – összefoglaló

A tegnapi napon lezárult az ERSTE Liga alapszakasza. Sajnos nem sikerült a tabellán fentebb jutni, de attól függetlenül egy izgalmas mérkőzést láthattunk a jégen. 

Az első harmadban egyik csapat sem tudott áttörni a másik védelmén, csak egy szoros ki-ki 20 percet láthattunk a jégen, ami előre jelezte az izgalmas folytatást.

Ez a második harmadban sem folytatódott másként. A két csapat védelme továbbra is szilárdan védte az őket érő támadásokat. Egészen a 40. percig úgy tűnt, ebben a játérészben sem lesz találat egyik oldalon sem, de végül Szalma Zsolt, a hazaiak játékosa talált a hálóba először. (1-0)

A harmadik harmadban már több izgalom is történt, a csapatok az öltözőben nagyon összekapták magukat. A 46. percben Szlama Dániel talált a hálóba (2-0), az 57. percben pedig Bukor Rajmund szerzett gólt a hazaiaktól. (3-0) AZ 57. percben Szűcs István szerezte a szépítő gólt, neki Németh Árpád segített kialakítani a 3-1-es végeredményt.

Jövő héten pedig már a középszakasszal folytatjuk, kedden mehet is a visszavágó a Vasas ellen szintén idegenben, így visszaadhatjuk nekik hamar ezt a 3 gólt, és még többet is.

Szurkoljatok Nekik továbbra is, jussanak be a rájátszásba!

Szép volt fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!