Edzők és munkatársak


 • Sille Tamás
  Tamás egyesületünk szakmai igazgatója. Szlovákiában született, ott kezdett jégkorongozni. 1990-ben mutatkozott be a Slovan Bratislava csapatában, játszott a Skalica-ban, a HC Csíkszeredában, a Budapest Starsban és 2000-től visszavonulásáig Székesfehérváron.
  2003-tól 105 alkalommal volt magyar válogatott, tagja volt az első A csoportos részvételt kivívó legendás szapporói csapatnak is. 2013-ban vonult vissza az aktív játéktól, azóta edzőként többek között a magyar felnőtt és utánpótlás válogatottak mellett dolgozik folyamatosan.
  sille@hkb.sport.hu

 • Dusán Kapusta
  1961-ben született Szlovákiában, 1988-ig volt aktív játékos. Dusan 2001-ben érkezett Magyarországra. Az ERSTE csapatunk edzője, korábban a magyar jégkorong válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. Magyarországon dolgozott Dunaújvárosban, a Vasasnál és a magyar felnőtt és utánpótlás válogatottaknál is. 2002-ben és 2003-ban Jan Jasko segítőjeként vett részt a divízió 1-es világbajnokságokon, 2004-ben ő vezette a nemzeti csapatot a vb-n. A szlovák extraligától a magyar és román felnőtt és utánpótlás bajnokságokig számos csapatot vezetett.

 • Jari Risku (FIN)
  8 éves korától kezdve 20éves koráig a Helsingin Jokerit csapatánál játszott. 1983-84-es szezonban volt szerencsém bekerülni az U18-as Finn válogatot keretébe, ahol képviselhettem országomat. Majd 2 évig a Finn profi ligában, illetve 2 évet a Divízió I-es bajnokságban is szerepeltem egyesületemmel, majd 22 éves koromban abba hagytam a profi jégkorongot. 12 év kihagyás után tért vissza a jégkoronghoz, mint edző. Egyesületünknél az EWHL csapat vezetőedzői feladatait látja el a 2018-2019-es szezonban.

 • Szilágyi Levente

  Levente az EWHL csapatunk másodedzője és a DEBL csapat vezetőedzője.
  1998-ban kezdett jégkorongozni MAC-ban, U14-es korosztálytól szerepelt a Heraklesz programban. Egy U20 Divizio 2-es VB-n játszott 2010-ben. Juniorban a Dunaújváros csapatában játszott, a Mol Ligában 17 evésen mutatkozott be a Ferencváros színeiben, ahol 2 évet játszott, majd 6 évet Miskolcon szintén Mol Ligában. Kétszeres Mol Liga győztes, kétszeres magyar OB 1 bajnok és egyszeres Magyar Kupa győztes volt a Miskolccal. 2015-ben egy sérülést követően visszavonult az aktív játékosi pályafutástól és back office munkatársként segítette előbb a DVTK Jegesmedvék, majd a Debrecen csapatát, valamint utóbbinál edzősködött. Ezen kívül a magyar férfi felnőtt válogatott csapatvezetője.
  szilagyi@hkb.sport.hu

 • Stefan Mega
  Stefan 1970-ben született Szlovákiában. Korábban szlovák csapatokat edzett, többek között U20-as illetve felnőtt korosztályokban volt edző. A Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt férfi csapatának vezetőedzője lett a 2016/2017-es szezontól. Egyetlen magyar csapatként versenyeznek a Szlovák 2 Ligában, és a hazai Magyar Kupa sorozatban is részt vesznek a csapattal. Ez az első idény, amikor a Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt férfi csapatot indít a bajnokságban. A 2018-2019-es szezontól az U20-as korosztály vezetőedzője.

 • Gröschl Tamás
  Tamás 1980-ban született. Játékos pályafutása az UTE csapatánál kezdődött. Az aktív jégkorongozástól csak 2017. nyarán vonult vissza. Igazán sikeres játékos volt, hiszen 9 felnőtt divízió 1-es világbajnokságon, összesen 137-szer lépett a pályára magyar válogatottként, ahol több alkalommal is érmet sikerült szerezniük.
  Klubokat tekintve jó pár évet eltöltött Székesfehérváron, valamint a Budapest Starsnál is. 2000-ben egy évig a tengerentúlon játszott.
  2017 augusztusában kezdett edzői tevékenységet végezni. Ekkor érkezett a KMH U18-as csapatához, ahol segédedzőként, valamint csapatvezetőként tevékenykedett. A 2018-2019-es szezontól az U18-as csapat vezetőedzője lett.
  groschl@hkb.sport.hu

 • Rusznyák Szilárd
  Szilárd az U16-os korosztály vezetőedzője. 2000-ben kezdett jégkorongozni az Újpest csapatában. 2007-ben részt vett az U20-as világbajnokságon. Egy lengyelországi lehetőséggel élve egy évet légiósként töltött egy extraligás csapatban és az 1. osztályban is pályára lépett. Egy év elteltével tért haza, majd csatlakozott a Miskolci Jegesmedvékhez. 2013-ban fejezte be a játékos pályafutását. 2008/09-ben elvégezte a TF B licences edzői képzését, eközben a Miskolc női csapatát edzette és az utánpótlás edzésein is részt vett. Később több egyesületnél dolgozott. Célja, hogy a KMH-nál évről-évre jobb eredményeket érjen el csapatával.
  rusznyak@hkb.sport.hu

 • Dorner Benjámin
  Benji a MAC csapatánál kezdett el jégkorongozni kilenc évesen, négy év után a Budapest Starshoz igazolt, 18 évesen Újpestre került, ahol több szezonon keresztül Mol Ligában versenyzett. 2011-ben válogatott játékosként részt vett U20 divizió II/A világbajnokságon. Több éve edzősködik a KMH-nál, kétszeres OB III bajnok a KMH játékosaként. Jelenleg az U16-os csapattal dolgozik, és a Hokiklub Budapest egyetemi csapatában játszik.

 • Kiss Gábor
  A KMH U14-es csapatával dolgozik vezetőedzőként.
  1980-ban született, játékos pályafutása 1991-ben kezdődött, a Ferencvárosi Torna Clubban kezdett jégkorongozni. Korosztályos és felnőtt válogatott is volt. Rengeteg mérkőzésen vett részt a MOL ligában is. 2016-ban fejezte be az aktív jégkorongot. 2011-ben szerzett edzői képesítést. A 2016-os idény kezdetétől dolgozik a Kanadai Magyar Hokiklubnál. Korábban az U18-as csapat csapatvezetője és segédedzője volt.
  kiss@hkb.sport.hu

 • Petres Magor Tivadar
  Tivadar 1985-ben született Csíkszeredán. A román U18-as válogatott tagja volt több éven keresztül. Játékos pályafutása során több klubnál is megfordult Magyarországon, többek között az FTC-nél, illetve Miskolcon. 2013-17. között az ASC Corona Brasov csapatának a tagjaként jégkorongozott az Erste Ligában.
  2017 augusztusában érkezett a KMH-hoz. Az U14-es csapatunkkal dolgozik a 2017/18-as szezontól kezdve.
  petres@hkb.sport.hu

 • Gömöri Csaba
  1979-ben kezdett jégkorongozni az FTC-nél. Különböző korosztályokban összesen 9 bajnoki címet szerzett a klubnál. Az összes korosztályos válogatottnak a tagja volt. 2007-ben saját jégkorongcsapatot indított Budai Bocsok néven, mellyel 7 éven át indultak az MJSZ bajnokságain. Az U18-as női válogatott vezetőedzőjeként is dolgozott, irányítása alatt 2011-ben feljutottak az A csoportba. A felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként a divízió B-ig jutottak. 2014-ben fejezte be a szövetségi kapitányi munkát. Csaba a KMH U12 Viking csapat vezetőedzőjeként tevékenykedik jelenleg.
  gomori@hkb.sport.hu

 • Francsics Bence
  Bence U18-as koráig Kaposváron jégkorongozott. Edzői pályafutását 2014-ben kezdte Kaposváron ahol az U8-U10-es korosztályoknál segített. Korábban más klubnál az U14-es csapat vezetőedzőjeként dolgozott. A 2018-2019-es szezonban az U12-es Kalóz csapatánál edzői feladatokat lát el. Illetve az U10-es korosztálynál segíti a gyerekek fejlődését.
  francsics@hkb.sport.hu

 • Gömöri Norbert
  Norbi 1996-ban született lelkes, fiatal, jégkorong imádó. 12 évesen kezdett jégkorongozni. LTP tanfolyamot végzett 2014-ben, jelenleg sportedzői szakra jár a Budai Sportoktató Akadémián. A KMH-nál az U12-es korosztály csapatait segíti illetve a délelőtti oktatáson és az U8-as korosztályban segíti az edzők munkáját. Felnőtt szinten kétszeres OB III-as bajnok és négyszeres OB IV-es bajnok.

 • Dr. Dombauer Péter
  Péter 2014 óta dolgozik egyesületünkkel. Az U10 korosztály vezetőedzője. Huszonöt éve jégkorongozik; korosztályos válogatott volt, és OB I/B bajnok a MAC színeiben.
  Péter a délelőtti iskolai jégkorongoktatás-program egyik vezetője.
  A jégkorongon kívül három sportágban is magyar válogatott volt: hegyi kerékpározásban korosztályos válogatott, többszörös korosztályos bajnok; in-line hokiban felnőtt válogatott, világbajnoki részvétellel; floorballban pedig hatszoros magyar bajnok, valamint legmagasabb osztályban vett részt felnőtt világbajnokságon.
  dombauer@hkb.sport.hu

 • Vitárius Károly
  Karcsi 7 évesen lépett először jégre, ettől kezdve rengeteg sportágat kipróbált, de a jégkorongozáshoz maradt igazán hű a mai napig. 22 éves koráig versenyszerűen sportolt, majd edzőként kezdett tevékenykedni. Különböző edzői tanfolyamokat és továbbképzéseket végzett el, majd a TF-en (mai nevén Testnevelési Egyetem) sportedzői végzettséget szerzett jégkorong sportágban. 2009 óta dolgozik egyesületünknél; Karcsi vezeti a HokiSulit és az U8 csapatot, tehát ő tanítja meg a legkisebbeknek az alapokat. Fontosnak tartja a gyermekek sportos életmódra való nevelését, melyet játékos, jó hangulatú edzéseken igyekszik megvalósítani.
  A SKORPIÓK XI program vezetője. E mellett a KMH OB IV-es csapatának edzője.
  vitarius@hkb.sport.hu

 • Bóta Gusztáv
  1954-ben született. 1964-ben kezdett jégkorongozni a KSI-nél. Több csapatnál is megfordult játékosként az évek folyamán, korosztályos válogatottak tagja is volt több alkalommal. 1978-tól kezdett az edzősködéssel foglalkozni. Különböző korosztályos válogatottak mellett dolgozott edzőként. Jelenleg a KMH OB III bajnok, kétszeres OB IV és kétszeres AHL bajnok, legutóbb AHL ezüstérmes csapatainak vezetőedzője. A 2016/17 szezonban az OB II, OB-III, OB-IV és AHL csapatokat irányítja vezetőedzőként.

 • Hajek Márk
  1992-ben született, pályafutása 2003-ban kezdődött Újpesten, ahol egészen 2014/2015-ig játszott, majd Dunaújvárosba igazolt. Az U18-as válogatott kapusaként2009-ben bronzérmet szerzett a divízió 1-es világbajnokságon. Azóta is aktív játékos, jelenleg a Kanadai Magyar Hokiklub ERSTE csapatában jégkorongozik kapus poszton. Játékos pályafutása mellett edzői képesítést is szerzett és edzőként is dolgozik. Fiatal kora ellenére a legkisebbektől az U16-os korosztályig ő foglalkozik a kapusok edzéseivel.
  hajek@hkb.sport.hu

 • Dabasi Réka
  Réka 2007-ben kezdett jégkorongozni. Az évek során több klubnál is játszott, míg 2014-ben a KMH játékosa lett, 2012 óta pedig a magyar válogatott keretének tagja. Az LTP tanfolyam elvégzése által a jégkorongoktatásban is részt vesz.

 • Kőszegi Petra
  Petra 1996-ban született. A 2012/13-as szezontól vesz részt a női bajnokságban. A KMH csapatához 2014-ben került. A 2018-2019-es szezonban az U10 csapatnál segíti Dombauer Péter vezetőedző munkáját, mint csapatvezető és segédedző.

 • Egyedi Noémi
  Noémi 1998-ban született. 2008-ban kezdett Pesterzsébeten jégkorongozni. Több egyesületnél is játszott. A KMH játékosa 2014-ban lett.
  Korosztályos bajnokságban és a női csapat tagjaként is aktívan tevékenykedik.
  Az U8-as korosztályt segíti edzőként, LTP végzettsége által.

 • Somogyi Vivien
  Vivi a magyar nemzeti válogatott támadója, korábban a MAC és a Marilyn HC játékosa volt, 2014 óta egyesületünk tagja. EWHL és OB I csapatunkat erősíti játékosként, edzőként pedig Vitárius Károly és Dombauer Péter munkáját segíti a HokiSuli és U8-U10 korosztályoknál, valamint az U8-U10 korú KMH Girls csapatának felkészülését irányítja Ungár Rebekával együtt.

 • Ungár Rebeka
  Rebi 2003-ban kezdett a Fradiban jégkorongozni, majd több különböző hazai csapatban is játszott, 2013 óta a KMH játékosa, valamint válogatott múlttal rendelkező játékos. Rebi az U8-U10 korú játékosainkkal foglalkozik, azon belül is elsősorban a csupa lányból álló KMH Girls-t irányítja Somogyi Vivivel közösen.

 • Cziller Andrea
  Az AHL, OBII, OBIII csapatok csapatvezetőjeként dolgozik. 2010-ben érkezett, mint AHL csapatvezető 10 játékoshoz és Bóta Gusztihoz. 2005-ben versenybírói vizsgát, 2012 óta a KMH zsűri vezetője. Ő koordinálja, hogy maradéktalanul el tudjuk látni a csarnok és a sátor versenybírói feladatait.
  andi.icehockey@gmail.com

 • Katrics Petra

  A KMH U18-as csapatának a csapatvezetője.
  Petra a SOTE-n tanul ápolás és betegellátás szülésznő szakirányon. Ezen kívül gyógy- és sportmasszőri vizsgája is van. Csapatvezetői tevékenységein kívül segít a játékosok regenerációjában és rehabilitációjában is.
  katrics@hkb.sport.hu

 • Albert Anna
  Anna a 2017/18-as szezon elején érkezett hozzánk. A női EWHL és DEBL csapatvezetői feladatinak ellátásáért felelős. 2018-ban, Katowicében Négy Nemzet Tornán vett részt az U25-ös válogatott kerettel, ahol rehabilitációs edzői feladatokat látott el. Gyógy- és sportmasszőri végzettsége van, segíti a játékosok felkészülését és regenerációját.
  albert@hkb.sport.hu

 • Márton Laura
  A KMH minden női csapatának a csapatvezetője egészen az alsóbb korosztályoktól a felnőtt csapatig. Laura a TF-en szerzett rekreáció szakon alapszakos diplomát, majd 2016-ban végzett a TF és Corvinus Egyetem közösen szervezett Sportmenedzser mesterképzésén. Jelenleg a Kanadai Magyar Hokiklub irodavezetője.

 • Czakó Johanna
  Johanna a 2017-18-as szezon óta dolgozik a KMH irodájában. Sportszervezői végzettséget szerzett tanulmányai során. Ő koordinálja az utánpótlás csapatokat U8-U20-ig.
  czako@hkb.sport.hu

 • Hámori Zsófia
  Zsófi a 2017-18-as szezon óta dolgozik a KMH irodájában. Sportszervezői végzettséget szerzett tanulmányai során. Ő koordinálja az utánpótlás csapatokat U8-U20-ig.
  iroda@hkb.sport.hu

 • Siklósi András
  Siki 2011/2012-es idényben elvégezte az LTP tanfolyamot, majd 2016-ban sportedzői végzettséget szerzett. Jelenleg csapatvezetőként dolgozik a Kanadai Magyar Hokiklub U20-as korosztálya mellett. A csapat a korosztályos hazai bajnokságon kívül az osztrák ligában is szerepel a 2016/2017-es szezontól kezdve. A csapatvezetői feladatainak ellátása mellett a klub edzéseinek és mérkőzéseinek az egyeztetésével és kiírásával is foglalkozik.
  tuskecsarnok@hkb.sport.hu

 

Navigáció